Skidt og snavs i telefonens ladeport er ofte årsagen til løs forbindelse under ladning, eller at telefonen ikke vil tage strøm. Du vil blive overrasket over, hvor meget fnuller, der kan samle sig dernede -og derfor kan en rens af ladeporten i langt de fleste tilfælde løse problemet! Men det kræver lidt snilde, for i bunden af telefonen sidder en masse små kontaktben, som ikke må beskadiges. Heldigvis kan vi klare en rens af ladeporten på få minutter og til den lette sum af 50 kr. Og hvis det viser sig ikke at løse problemet, undersøger vi selvfølgelig, hvordan vi så kan få det fikset.

En lader er ikke bare en simpel enhed, der leverer strøm til en anden enhed. Det er faktisk et avanceret stykke elektronik, der kommunikerer med enheden, den lader, for at sikre, at opladningen sker på den rigtige måde.

Når du sætter en lader i en enhed, f.eks. en mobiltelefon, en computer eller et kamera, sender de to enheder nogle signaler til hinanden. Disse signaler fortæller, hvor meget strøm laderen kan levere, hvor meget strøm enheden har brug for, og hvor hurtigt opladningen skal foregå. På den måde kan laderen og enheden tilpasse sig hinanden og optimere opladningsprocessen.

Men ikke alle ladere og enheder er kompatible med hinanden. Nogle gange kan de ikke forstå de signaler, de sender, eller de har forskellige krav til strømmen. Det kan føre til, at opladningen ikke synes at virke, eller at opladningen foregår meget langsomt. Det er også muligt at din lader ikke længere kan levere én bestemt spænding, som måske netop er den din enhed beder om.

Kort sagt: hvis du oplever problemer med opladning vil vi rigtig gerne hjælpe med at fejlsøge, men det er vigtigt at du tager både kabel, lader og enhed med når du kommer på besøg.

Vi glæder os til at hjælpe dog og dine enheder med at blive glade igen, hvis I oplever knas i samarbejdet.