Gode råd / FAQ

Jeg får ofte kunder ind, som synes at et problem virker uoverskueligt og tror at det er meget sværere at få løst end det i virkeligheden er. Herunder har jeg samlet fem gængse problemer som nemt løses, men som kan drive folk til at købe nyt. Også selv om det slet ikke er nødvendigt.

Min telefon vil ikke lade

Mange gange skyldes det blot, at der er kommet skidt i ladestikket. Det er især iPhones der får dette problem, på grund af udformningen af ladestikket. Det kan dog ske på alle mærker, både med MicroUSB og USB-C ladestik. Når man rengør stikket er det vigtigt at vide hvor de små ben sidder, så man ikke kommer til at beskadige dem. Det er også vigtigt at eventuelt trykluft er tørt og rent.

Jeg kan rense ladestikket i din telefon gratis, på få minutter.

Dårlig batteritid, eller telefon som ikke starter

Et batteri bliver slidt med tiden, og mister sin kapacitet. Det kan betyde at din telefon ikke viser den rigtige batteriprocent, eller hurtigt falder f.eks. fra 50% til 20%. Det kan også være at din telefon pludseligt slukker selvom den skriver at der er masser af strøm på batteriet. Problemet skyldes ofte at batteriets elektroniske styring bliver upræcis, og derfor fortæller en forkert batteriprocent til telefonen. I nogle tilfælde kan du også opleve at en iPhone ikke starter op, på grund af en fejl i kommunikationen med batteriet.

Heldigvis er batterier ikke ret dyre at skifte – f.eks. skifter jeg batteri i de fleste iPhones for 300 kr. Se prislisten eller kontakt os hvis din telefon ikke er på listen.

Lav lydstyrke ved samtale

Foran højtaleren i telefonen sidder der et lille “filter” som skal forhindre at der kommer støv og skidt ind i højtaleren. Med tiden bliver det fyldt med en mase snavs, og det gør at lyden ikke kan “komme ud”. Måske bliver lydstyrken lav eller forvrænget, og ofte opstår det meget pludseligt. For at få renset det, skilles telefonen ad. Dernæst blæses filteret igennem med trykluft og eventuelt renser mekanisk. Det lyder måske kompliceret, men ofte kan jeg gøre dette på en halv times tid, og det bliver sjældent dyrere end et par hundrede kroner.

“Der er for mange problemer med min telefon”

Ofte kan flere problemer løses i samme omgang, og det bliver derfor billigere end du tror. Du kan for eksempel have en iPhone 6S hvor skærmen er beskadiget, der er dårlig lyd og batteriet holder ikke så godt mere. Det virker måske som mange problemer og man kunne tro det vil blive meget dyrt at reparere, men det er heldigvis ikke tilfældet. Når man skifter skærm på telefonen, løses problemet med lydstyrken nemlig helt af sig selv. Det skyldes at der på den nye skærm, er et nyt og rent støvfilter foran samtalehøjtaleren. Og hvis du får lavet flere reparationer på samme tid, skal du naturligvis ikke betale fuld pris på alle reparationerne. Som eksempel vil du ved batteriskift sammen med skærmskift få halv pris på batteriskiftet.

“Jeg trænger til noget nyt”

Vi kan alle blive enige om at det er fedt med nyt grej, og de fleste af os bruger vores telefon rigtig meget i hverdagen. MEN er det nu også et reelt behov, eller et det bare fordi vi godt kan lidt at belønne os selv med noget nyt legetøj? Hver gang du køber en fabriksny telefon belaster det miljøet mere end du aner! Så hvorfor ikke lige give din nuværende telefon en ekstra chance? Hvis du oplever problemer med din telefon, så kontakt os – måske det er hurtigt løst. Hvis ikke telefonen står til at redde eller det bliver for dyrt, så kan jeg hjælpe med en refurbished telefon med fuld garanti – og med i købet får du en god følelse af at have gjort et miljøbevidst og økonomisk forsvarligt valg.

“Kan jeg sælge brugt IT til dig?”

Jeg har desværre ikke mulighed for at købe brugt IT. Det vil være for tidskrævende og økonomisk risikabelt, at fastsætte købspris, vurdere risiko, istandsætte og yde den påkrævede garanti. Jeg kan dog godt hjælpe dig af med din gamle telefon, computer eller tablet ved køb af ny, og sørge for at dine data destrueres på forsvarlig vis inden det sendes til elektronikskrot.